088 990 98 03
ma t/m vr van 9.00-18.00 uur

Niet reanimerenpenning hartstichting

Wat betekent een niet-reanimerenpenning van de Hartstichting?

Bij een hartstilstand is de overlevingskans het grootst als er snel gereanimeerd wordt. Toch wil niet iedereen gereanimeerd worden bij een hartstilstand. Bijvoorbeeld omdat ze ziek zijn of omdat ze principiële bezwaren hebben tegen reanimeren. Dan kan je een niet-reanimerenpenning van de Hartstichting dragen, zodat het voor hulpverleners duidelijk is dat je niet gereanimeerd wil worden. Als hulpverlener bij evenementen is het belangrijk om op deze tekenen te letten, voordat je een EHBO reanimatie start.

Het leven na een reanimatie

Soms willen mensen niet gereanimeerd worden, omdat ze bang zijn voor de kwaliteit van leven na de reanimatie. Uit onderzoek blijkt echter, dat degenen die een reanimatie doorkomen, een goede kwaliteit van leven hebben. Maar liefst negentig procent van de mensen die een reanimatie overleven, voelen zich maanden na de reanimatie goed. De eerste maanden kunnen ze last hebben van geheugenproblemen. Vermoeidheidsklachten en emotionele problemen komen tot een jaar na de hartstilstand nog voor. De meeste mensen kunnen na enige tijd ook gewoon hun werk weer oppakken. De kwaliteit van leven na de reanimatie hoeft dus geen reden te zijn om je niet te laten reanimeren. Als je om een andere reden niet gereanimeerd wil worden, dan doe je er goed aan dit duidelijk vast te leggen. Zo is het voor je familie en vrienden en hulpverleners duidelijk wat jouw wensen zijn.

Een niet-reanimerenpenning van de Hartstichting

Als je een hartstilstand hebt, kan niemand je vragen of je gereanimeerd wil worden. Daarom is het een goed idee om een wilsbeschikking niet reanimeren opstellen. Hierop moet in ieder geval je naam staan met je geboortedatum en -plaats. Daarnaast moet de wilsbeschikking ondertekend zijn. Vertel aan je familie en vrienden dat je een wilsverklaring tot niet reanimeren hebt opgesteld. De meeste hartstilstanden vinden namelijk thuis plaats, dus moeten je naasten op de hoogte zijn van je wensen. Om het tijdens de reanimatie duidelijk te maken kan je een niet-reanimerenpenning bij de Hartstichting aanvragen en aan een ketting bij je dragen. Hierop staan je naam, geboortedatum met een herkenbare pasfoto en handtekening. Daarnaast staat op de voor- en achterkant een niet reanimeren verklaring. Ook kan je de tekst ‘niet reanimeren’ op je borst laten tatoeëren. Evenementen hulpverlening zal immers niet eerst uitgebreid op zoek gaan naar een verklaring voordat ze beginnen met borstcompressies. Door je wensen duidelijk te laten zien, voorkom je onduidelijkheid bij medische hulpverlening en wordt je niet tegen je wil gereanimeerd.


Vacatures

verpleegkundige Evenementenzorg Bekijk de vacature en meld je snel aan!

direct offerte

Direct een offerte aanvragen? Wij reageren binnen 2 dagen!

Direct contact:

Direct contact?Ons team staat voor je klaar!
088-990 98 03
evenementenzorg@wittekruis.nl

Zij kozen voor Witte Kruis Evenementenzorg

Dit zijn klanten van ons gewend