088 990 98 03
ma t/m vr van 9.00-18.00 uur

Hoeveel EHBO bij evenementen

Hoeveel EHBO hulpverleners zijn verplicht bij evenementen of festivals?


Als je een evenement organiseert, zijn er heel wat zaken waar je rekening mee moet houden – van brandveiligheid tot toiletten, en van kaartverkoop tot catering. Ook het inhuren van EHBO hulpverlening hoort in dit rijtje. Je zult moeten beslissen of je EHBO hulpverlening nodig hebt, en zo ja, hoeveel EHBO hulpverleners er op het evenement aanwezig moeten zijn. Dit is echter niet altijd je eigen keuze: in de meeste gevallen ben je wettelijk verplicht om EHBO hulpverleners en/of een EHBO post te huren wanneer je een evenement, sportwedstrijd of festival organiseert. In dat geval schrijft de wet ook voor hoeveel EHBO’ers er per gast op het evenement aanwezig moeten zijn. Op deze pagina lees je wanneer je verplicht bent om EHBO hulpverleners in te huren. Ook vertellen we je hoeveel EHBO’ers er op je evenement aanwezig moeten zijn.

Wanneer is EHBO hulpverlening op een evenement verplicht?


Je kunt niet zomaar een evenement organiseren: in veel gevallen, bijvoorbeeld wanneer het evenement in een openbare ruimte plaatsvindt of wanneer er veel bezoekers worden verwacht, heb je een vergunning nodig. Wanneer je precies een vergunning nodig hebt, verschilt per gemeente. Het is dus belangrijk om de regelgeving van de gemeente waar jij je evenement organiseert uitgebreid onder de loep te nemen. Heb je volgens deze regelgeving inderdaad een vergunning nodig? Je zult deze vergunning alleen ontvangen als je aan bepaalde wettelijke voorwaarden voldoet. Ook deze voorwaarden zul je in de gemeentelijke regelgeving vinden. Deze wettelijke voorwaarden kunnen je onder andere verplichten om EHBO te huren.

Hoeveel EHBO hulpverleners moeten er bij evenementen aanwezig zijn?


Ben je volgens de gemeentelijke regelgeving inderdaad verplicht om EHBO hulpverlening in te schakelen? In dat geval is de volgende vraag hoe deze hulpverlening eruit moet komen te zien. Hoeveel EHBO’ers moeten er op je evenement aanwezig zijn? Ook dit kun je terugvinden in de voorwaarden van de evenementenvergunning. In de meeste gevallen wordt één EHBO’er per 750 bezoekers geadviseerd en in de vergunning opgenomen als voorwaarde. In sommige gevallen is het ook verplicht om een EHBO post in te huren of zelfs hoogwaardige medische hulpverlening – dé specialiteit van Witte Kruis Evenementenzorg.

Deskundige EHBO hulpverlening door Witte Kruis Evenementenzorg


Organiseer je een evenement waarvoor je op zoek bent naar EHBO hulpverlening? Witte Kruis Evenementenzorg heeft al ruim 35 jaar ervaring in de acute zorg. Witte Kruis Evenementenzorg biedt medische hulpverlening op evenementen in alle soorten en maten – van concerten tot races op Circuit Zandvoort! Onze artsen, ambulancemedewerkers en EHBO’ers helpen je graag om je evenement veilig te houden. Wil je meer weten over Witte Kruis, of heb je een vraag over hoeveel EHBO’ers bij evenementen aanwezig moeten zijn en wat dit kost? We voorzien je graag van extra informatie. Je kunt ons bereiken via: 088-339 47 57 of evenementenzorg@wittekruis.nl.

EHBO-ers inhuren voor een sportwedstrijd evenement of festival? Neem contact op met Witte Kruis Evenementenzorg.

Vragen?

Meer weten over onze diensten? Wij nemen graag contact met je op!
CAPTCHA afbeelding

Dit helpt spam te voorkomen, bedankt!

Vacatures

verpleegkundige Evenementenzorg Bekijk de vacature en meld je snel aan!

direct offerte

Direct een offerte aanvragen? Wij reageren binnen 2 dagen!

Direct contact:

Direct contact?Ons team staat voor je klaar!
088-990 98 03
evenementenzorg@wittekruis.nl

Zij kozen voor Witte Kruis Evenementenzorg

Dit zijn klanten van ons gewend