088 990 98 03
ma t/m vr van 9.00-18.00 uur

EHBO inhuren kosten

De kosten van het inhuren van EHBO evenementenhulpverlening

Of je nu een motorcrosswedstrijd organiseert of een muziekfestival, een congres of een concert – elk evenement brengt zijn eigen gezondheidsrisico’s met zich mee. Zo kan een gevaarlijke sport als motorcross bijvoorbeeld vervelende blessures veroorzaken, en kan de aanwezigheid van alcohol er bijvoorbeeld voor zorgen dat bezoekers onwel worden. Ook warm weer kan hierbij een rol spelen. Om dit soort gezondheidsrisico’s in te dammen en ervoor te zorgen dat het evenement veilig verloopt, is het in sommige gevallen verplicht om EHBO hulpverleners en/of een EHBO post in te huren. Op deze pagina vind je meer informatie over EHBO inhuren op evenementen. Ook vertellen we je graag over onze EHBO inhuren kosten. Heb je een vraag over  de kosten van het inhuren van EHBO op evenementen en festivals? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat is EHBO op evenementen of festivals?

De afkorting ‘EHBO’ staat voor ‘Eerste Hulpverlening Bij Ongevallen’. Dit is dus de eerste medische hulp die op een evenement of festival wordt verleend als iemand onwel wordt of zich bezeerd. Als het slachtoffer milde klachten heeft, kan EHBO voldoende zijn om te herstellen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer het slachtoffer een schaafwond heeft: als de EHBO-hulpverlener de wond heeft verzorgd, kan het slachtoffer zonder problemen weer op weg. EHBO kan echter ook bij ernstigere gevallen worden ingezet. In dat geval wordt EHBO gebruikt om te voorkomen dat de toestand van het slachtoffer verslechtert, totdat specialistischere medische hulp beschikbaar is.

Wanneer is het inhuren van EHBO hulpverlening verplicht?

Het inhuren van medische hulpverlening bij evenementen is niet alleen raadzaam, maar soms zelfs wettelijk verplicht. Heb je voor het organiseren van jouw evenement een vergunning nodig? Om deze vergunning te ontvangen, zal je evenement of festival moeten voldoen aan alle geldende wettelijke eisen, waaronder de wettelijke voorwaarden rondom medische evenementenhulpverlening. Wat deze voorwaarden precies zijn, verschilt per gemeente, maar er zal in ieder geval één gecertificeerde EHBO-er per 750 bezoekers aanwezig moeten zijn. Ook moet er in sommige gevallen een EHBO-post of volledige medische post aanwezig zijn. Ook dit soort posten moeten aan allerlei eisen voldoen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van deze eisen.

  • De EHBO post moet te allen tijde door minimaal één gecertificeerde hulpverlener worden bemand.
  • De post moet beschikken over stromend water.
  • De post moet beschikken over bepaalde, wettelijk vastgelegde, medische hulpmiddelen.
  • De post moet voor bezoekers makkelijk te vinden zijn. Er moet dus gebruik worden gemaakt van duidelijke bewegwijzering.

De EHBO evenementenhulpverlening van Witte Kruis Evenementenzorg

Ben jij verantwoordelijk voor het organiseren van een evenement dat aan bovenstaande EHBO regels moet voldoen? Wellicht kan Witte Kruis Evenementenzorg iets voor jouw evenement of festival betekenen. Witte Kruis levert evenementenzorg op diverse zorgniveaus, zodat we elk mogelijk evenement van passende hulpverlening kunnen voorzien. Ook voor EHBO hulpverlening kun je bij ons terecht. Ons team bestaat uit ambulancemedewerkers, artsen en gekwalificeerde EHBO’ers met aanvullende specificaties. Onze professionals worden continu bijgeschoold. Witte Kruis is al ruim 35 jaar actief in de zorg, en heeft ervaring met evenementen in alle soorten en maten – van Strong Viking tot Circuit Zandvoort. Je bezoekers zijn bij ons dus in goede handen!

Wat kost het inhuren van EHBO hulpverleners?

Bij het organiseren van een evenement is het natuurlijk belangrijk om je aan de begroting te houden. Het is dan ook prettig om vooraf te weten wat de kosten voor het inhuren van EHBO zullen zijn. Organiseer je een evenement en wil je graag weten wat de EHBO inhuur kosten van Witte Kruis bedragen? Op onze website kun je snel en eenvoudig een offerte aanvragen. Geef in ons online formulier aan om wat voor evenement het gaat en hoeveel bezoekers je ongeveer verwacht, en wij zorgen ervoor dat er binnen twee dagen een offerte op maat in je inbox zit. Het aanvragen van een offerte is natuurlijk geheel vrijblijvend. Heb je een vraag over onze EHBO evenement kosten? Ons team geeft je graag meer informatie over onze EHBO prijzen. Bel ons gerust eens op via: 088 339 47 57. Het is ook mogelijk ons een e-mail te sturen via: evenementenzorg@wittekruis.nl.

Evenementenzorg in alle soorten en maten

Witte Kruis biedt niet alleen EHBO hulpverlening. Je kunt ook bij ons terecht voor hulpverlening op andere zorgniveaus, zoals ambulancezorg. Weet je niet zeker hoe je de medische hulpverlening op jouw evenement het best kunt inrichten? Vraag je je af wat voor hulpverlening het best bij jouw evenement past? Ook voor advisering over evenementenhulpverlening ben je bij ons aan het juiste adres. Onze adviseurs helpen je graag!


Vacatures

verpleegkundige Evenementenzorg Bekijk de vacature en meld je snel aan!

direct offerte

Direct een offerte aanvragen? Wij reageren binnen 2 dagen!

Direct contact:

Direct contact?Ons team staat voor je klaar!
088-990 98 03
evenementenzorg@wittekruis.nl

Zij kozen voor Witte Kruis Evenementenzorg

Dit zijn klanten van ons gewend