088 990 98 03
ma t/m vr van 9.00-18.00 uur

Wanneer is ehbo verplicht bij evenementen

Wanneer is EHBO verplicht bij evenementen?


Bij het organiseren van een evenement of festival moet je je aan allerlei regels houden. Deze regels voorkomen overlast en zorgen ervoor dat het evenement zo veilig mogelijk verloopt. Zo moet de locatie van het evenement bijvoorbeeld brandveilig zijn en moet het evenement in overeenstemming zijn met het bestemmingsplan. Ook op het gebied van medische hulpverlening stelt de wet allerlei eisen. Zo is het in de meeste gevallen verplicht om EHBO hulpverleners en/of een EHBO post in te huren. Op deze pagina lees je wanneer EHBO verplicht is bij evenementen.

Wat is EHBO op evenementen en festivals?


Op het moment dat iemand zich bezeerd of onwel wordt, is het vaak belangrijk om zo snel mogelijk te reageren. In de meeste gevallen ligt er echter geen ziekenhuis om de hoek. Om die reden wordt eerst EHBO hulpverlening geboden. ‘EHBO’ staat voor Eerste Hulp Bij Ongevallen. Dit is de eerste medische hulp die op een evenement of festival aan het slachtoffer geboden wordt. In milde gevallen is deze medische hulp voldoende om ervoor te zorgen dat het slachtoffer herstelt en weer veilig op weg kan. Dit is bijvoorbeeld het geval bij misselijkheid of een snij- of schaafwond. In ernstigere gevallen, bijvoorbeeld in het geval van een hartstilstand, zorgt de EHBO hulpverlening ervoor dat de toestand van het slachtoffer niet verslechtert en zo stabiel mogelijk wordt gehouden, voordat hij of zij specialistischere medische hulp kan ontvangen.

Wanneer is EHBO verplicht bij evenementen of festivals?


Op een evenement of festival kunnen grote gezondheidsrisico’s ontstaat. Dat is bijvoorbeeld het geval als er grote groepen mensen bij elkaar zijn of als er alcohol en/of verdovende middelen worden genuttigd. Ook bij sportwedstrijden is er sprake van een gezondheidsrisico: de sporters kunnen immers zichzelf, elkaar of een omstander bezeren. Om die reden is het bij bepaalde evenementen verplicht om een of meerdere EHBO hulpverleners in te huren. Ook is het soms verplicht om een EHBO post te huren. Heb je een vergunning nodig voor het organiseren van jouw evenement of festival? In dat geval zul je aan de wettelijke EHBO eisen moeten voldoen. Wat deze eisen precies zijn, kan van gemeente tot gemeente verschillen. Om erachter te komen wanneer EHBO verplicht is bij een evenement, zul je dus in de gemeentelijke regelgeving moeten duiken. Uiteraard helpen we je daar graag bij! Onze adviseurs hebben hier veel ervaring in en denken graag en vrijblijvend met je mee. In de gemeentelijke regelgeving vind je ook informatie over wanneer EHBO verplicht is bij een evenement of festival. Over het algemeen geldt echter dat er per 750 gasten één gecertificeerde EHBO hulpverlener aanwezig moet zijn. Is je evenement of festival groter dan dat? In dat geval voorzien we je graag van een advies op maat om je evenement of festival van de juiste (acute) medische hulpverlening en EHBO te voorzien.

De EHBO hulpverlening van Witte Kruis
Als je niet aan de gemeentelijke eisen voldoet, zul je geen vergunning voor je evenement of festival ontvangen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Ben je nog op zoek naar een evenementen hulpverlener voor jouw evenement(en)? Witte Kruis Evenementenzorg levert hulpverlening bij allerlei verschillende soorten evenementen – van festivals tot sportwedstrijden. Ons team van medische hulpverleners zorgt ervoor dat alles veilig verloopt en dat je bezoekers de best mogelijke zorg ontvangen. Je kunt bij ons overigens niet alleen terecht voor EBHO zorg – ook het inhuren van een ambulance met bijbehorende specialistische medische hulpverleners is natuurlijk mogelijk. Wij verlenen medische zorg op kleine evenementen en festivals (tot 750 bezoekers), maar ook op grote evenementen met meer dan 50.000 bezoekers. Ben je benieuwd wat Witte Kruis Evenementenzorg voor jou kan betekenen? Of heb je een vraag over wanneer EHBO bij een evenement verplicht is of wat de kosten zijn om EHBO in te huren voor jouw evenement, sportwedstrijd of festival? Neem dan gerust contact met ons op via: 088339 47 57 of via evenementenzorg@wittekruis.nl. We denken graag met je mee.

EHBO-ers inhuren voor een sportwedstrijd evenement of festival? Neem contact op met Witte Kruis Evenementenzorg.

Vragen?

Meer weten over onze diensten? Wij nemen graag contact met je op!
CAPTCHA afbeelding

Dit helpt spam te voorkomen, bedankt!

Vacatures

verpleegkundige Evenementenzorg Bekijk de vacature en meld je snel aan!

direct offerte

Direct een offerte aanvragen? Wij reageren binnen 2 dagen!

Direct contact:

Direct contact?Ons team staat voor je klaar!
088-990 98 03
evenementenzorg@wittekruis.nl

Zij kozen voor Witte Kruis Evenementenzorg

Dit zijn klanten van ons gewend