ma t/m vr van 9.00-18.00 uur
Home »
Cursus reanimeren
Wat leer je bij een cursus reanimeren?
Bij een hartstilstand is het belangrijk dat er zo snel mogelijk wordt gestart met een reanimatie. Hoe meer mensen weten hoe ze moeten reanimeren, des te groter is de kans dat iemand op tijd kan beginnen met borstcompressies. Weet jij niet hoe je reanimeert, maar wil je dat wel graag weten. Dan is een cursus reanimatie iets voor jou.
Wat leer je bij een cursus reanimeren?
Bij een cursus reanimeren leer je uiteraard hoe je reanimeert. Je oefent op een speciale reanimatiepop om op de juiste manier borstcompressies en mond-op-mond beademing te geven. Maar dat is niet het enige. Tijdens de cursus leer je ook de situatie te beoordelen. Je controleert of het slachtoffer nog ademt of niet en wat de beste aanpak is in elke situatie. Daarnaast wordt uitgelegd hoe je het slachtoffer in veiligheid brengt en je de hulpdiensten waarschuwt. Dat kan via 112 zijn, maar ook de medische hulpverlening op een festival. Ook leer je tijdens de cursus reanimatie een AED gebruiken. De AED begeleidt de reanimatie en analyseert het hartritme. Indien nodig dient de AED een schok toe.
Wat kan je met een cursus reanimeren?
Na de cursus reanimeren krijg je een certificaat. Dit certificaat is twee jaar geldig. Daarna moet je een opfris cursus reanimeren en defibrilleren doen om je kennis en vaardigheden op te frissen en te oefenen. Als je je certificaat hebt gehaald, ben je in staat om iemand te reanimeren en een AED te gebruiken. Met het certificaat kan je je aanmelden als burgerhulpverlener, zodat je opgeroepen wordt als iemand in de buurt gereanimeerd moet worden. Ook kan je werken bij de hulpverlening op evenementen of kan iemand je inhuren voor een EHBO post.
Terug naar kennisbank EHBO en hulpverlening op evenementen sportwedstrijden en festivals