088 990 98 03
ma t/m vr van 9.00-18.00 uur

Ellen van Koppen gestart als Medisch Manager Evenementenzorg

Begin 2023 is Ellen van Koppen gestart als Medisch Manager Evenementenzorg bij Witte Kruis Evenementenzorg. In onderstaand artikel stelt zij zichzelf voor.

Ellen van Koppen

Kun je iets vertellen over je studie- en werk achtergrond?
Ik heb geneeskunde gestudeerd en ben daarna internist-intensivist geworden. Sinds 2017 werk ik in het HMC in Den Haag, een level-1 traumacentrum met een heel diverse populatie. De omgeving van een spoedeisende hulp en intensive care is heel gecontroleerd. Ik heb het altijd uitdagend gevonden om ook ‘ in het veld’ te werken en ben daarom diensten gaan doen voor Witte Kruis evenementenzorg. Toen ik vanuit die rol de kans kreeg om de functie van Medisch Manager evenementenzorg te gaan vervullen heb ik die met beide handen aangegrepen. De manier waarop Witte Kruis Evenementenzorg in een paar jaar is opgebouwd vind ik indrukwekkend. Ik draag hier graag aan bij vanuit mijn medische invalshoek.

Wat houdt de functie Medisch Manager Evenementenzorg precies in?
Als Medisch Manager evenementenzorg hou ik me in de breedste zin van het woord bezig met de kwaliteit van zorg die witte kruis evenementenzorg levert op evenementen. Zo ben ik bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het vaststellen van de bekwaamheid van de medewerkers die risicovolle of voorbehouden handelingen verrichten, maar zorg ik ook samen met het team dat alle medische protocollen up-to-date zijn. Waar we nu met name de nadruk op leggen is dat we werken volgens de Veldnorm evenementenzorg, die in januari 2022 is vastgesteld. Deze veldnorm is opgesteld door een commissie met verschillende partijen vanuit het veld en beschrijft wat goede evenementenzorg is en hoe de kwaliteit en veiligheid gewaarborgd kan worden. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) houdt hier toezicht op. Ik fungeer hierin als aanspreekpunt en coördineer ook de afhandeling van incidentmeldingen. Ook voor alle medisch inhoudelijke vragen kan men bij mij terecht.

Hoe is het om te werken aan de zorg op evenementen en festivals?
Waar ik altijd blij van word als ik op evenementen ben met collega’s van Witte Kruis is hoe goed de onderlinge sfeer is. Ongeacht bijvoorbeeld de drukte of het weer is iedereen gemotiveerd en straalt uit met plezier te werken. Dat heeft ook een goede invloed op de mensen die zorg vragen. Met name op festivals, waar intoxicaties vaak voorkomen, is alleen die positieve sfeer soms al voldoende voor een zorgvrager om zich beter te laten voelen en het contact op de medische post op een goede manier af te sluiten. Dat geeft mij energie en maakt dat ik met een goed gevoel naar huis ga. Ook het ‘uitzwaaien’ van de bezoekers als zij aan het eind van het evenement het festivalterrein verlaten vind ik een mooi moment, waarbij ik geniet van de vibe die het publiek uitstraalt, maar ook trots ben op de prestatie van ons team.

Wat zou je graag anders willen zien binnen de evenementenzorg?
Ik zou graag zien dat we ons als grote evenementenzorgorganisaties meer verenigen zodat we, bijvoorbeeld in de uitwerking van de veldnorm, samen op kunnen trekken.

Welke evenementen vind je het leukste om bij aanwezig te zijn als MME? En welke geven de meeste uitdaging qua aansturing?
Met mijn achtergrond als Internist-Intensivist ben ik graag aanwezig op festivals. Bij de intoxicaties die we daar vaak zien vind ik het interessant om de symptomen te koppelen aan een bepaalde intoxicatie en dan de juiste behandeling in te zetten. Ook de onvoorspelbaarheid van het beloop, waarbij zorgvragers plotseling klinisch veel zieker kunnen worden en waar dan het team samenwerkt om de zorgvrager te stabiliseren vind ik een uitdaging. Daarnaast ligt de opvang van een groot trauma het dichtst bij wat ik op mijn andere werkplek in het HMC vaak tegenkom. Alleen begint mijn werk dan niet in het ziekenhuis, maar ‘in het veld’.

Hoe zie je de toekomst van evenementenzorg?
Ik hoop en verwacht dat met de implementatie van de verldnorm de evenementenzorg verder professionaliseert. En dat we als Witte Kruis, door het leveren van zorg op kwalitatief hoog niveau, steeds vaker gevraagd worden om evenementenzorg te leveren en er daardoor aan bij kunnen dragen dat dit de kwalitatieve norm wordt in Nederland.

 

 


Vacatures

verpleegkundige Evenementenzorg Bekijk de vacature en meld je snel aan!

direct offerte

Direct een offerte aanvragen? Wij reageren binnen 2 dagen!

Direct contact:

Direct contact?Ons team staat voor je klaar!
088-990 98 03
evenementenzorg@wittekruis.nl

Zij kozen voor Witte Kruis Evenementenzorg

Dit zijn klanten van ons gewend