088 990 98 03
ma t/m vr van 9.00-18.00 uur

Wat is een EHBO'er eigenlijk precies?

Wat is een EHBO’er op festivals en evenementen eigenlijk precies?

Op een festival of bij een sportwedstrijd heb je vast wel eens een EHBO-post gezien. Dit is vaak een grote witte of gele tent, duidelijk aangeduid met grote vlaggen. Als een bezoeker zich niet lekker voelt, onwel wordt of gewond raakt, kan hij of zij bij deze post terecht voor acute medische hulp. Deze medische hulp is echter niet hetzelfde als de hulp die je in een ziekenhuis ontvangt. Op deze pagina vertellen we je wat EHBO hulpverlening precies inhoudt en wat een EHBO’er is.

Wat is een EHBO’er op evenementen en festivals?

Je bent de term ‘EHBO’er’ vast wel eens tegengekomen, maar wat is een EHBO’er eigenlijk precies? De afkorting ‘EHBO’ staat voor ‘Eerste Hulp Bij Ongevallen’. Dit is de eerste medische hulp die een slachtoffer ontvangt als hij of zij onwel wordt of gewond raakt op een evenement of festival. Hoe deze medische hulp eruitziet, kan behoorlijk verschillen. Bij milde klachten is de EHBO hulpverlening erop gericht om het slachtoffer zo snel en zo goed mogelijk te laten herstellen, zodat hij of zij weer op weg kan. Dit is bijvoorbeeld het geval als een EHBO’er een pleister op een kleine snijwond plakt of iemand met hoofdpijn een paracetamol geeft. Bij ernstige klachten heeft de EHBO hulpverlening een ander doel. In dat geval zorgt de EHBO’er ervoor dat de toestand van het slachtoffer zo stabiel mogelijk blijft totdat hij of zij (bijvoorbeeld door een ambulanceverpleegkundige of arts op het evenemententerrein, of via de reguliere ambulancedienst) specialistischere medische hulp kan ontvangen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij reanimatie. Je kunt niet zomaar aan de slag als EHBO’er op evenementen en festivals: hier zul je eerst een EHBO cursus voor moeten volgen met een specialisatie als evenementen hulpverlener. In zo’n training leer je hoe je adequaat op ongevallen en incidenten reageert.

Het inhuren van EHBO’ers bij evenementen en festivals

Een evenement of festival gaat vaak gepaard met de nodige gezondheidsrisico’s. Zo bestaat bij een sportwedstrijd bijvoorbeeld het risico dat een van de sporters zich blesseert en kan het tijdens een concert voorkomen dat een bezoeker door de grote mensenmassa last krijgt van benauwdheid. Ook kunnen er onder andere gezondheidsrisico’s ontstaan wanneer er alcohol wordt gedronken of wanneer het evenement in bijvoorbeeld de felle zon wordt georganiseerd. Om dit soort gezondheidsrisico’s het hoofd te bieden, is het raadzaam om bij het organiseren van een evenement EHBO’ers en/of een EBHO post te huren. In de meeste gevallen is dit wettelijk verplicht.

Standaard de beste zorg bij Witte Kruis Evenementenzorg

Ben je verantwoordelijk voor het organiseren van een evenement en wil je graag een of meerdere EHBO’ers en/of een EHBO post inhuren? Witte Kruis Evenementenzorg is al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in het bieden van acute zorg. Witte Kruis Evenementenzorg biedt medische hulpverlening op evenementen. Of het nu om een technofestival gaat of om een klassiek concert – onze zorgprofessionals zorgen ervoor dat jouw bezoekers zo goed mogelijk worden verzorgd. Wil je graag weten wat Witte Kruis voor jouw evenement of festival kan betekenen? Of heb je een vraag over wat een EHBO’er inhuren kost? Ons team helpt je graag verder. Neem gerust contact met ons op via: 088-339 47 57 of evenementenzorg@wittekruis.nl.


Vacatures

verpleegkundige Evenementenzorg Bekijk de vacature en meld je snel aan!

direct offerte

Direct een offerte aanvragen? Wij reageren binnen 2 dagen!

Direct contact:

Direct contact?Ons team staat voor je klaar!
088-990 98 03
evenementenzorg@wittekruis.nl

Zij kozen voor Witte Kruis Evenementenzorg

Dit zijn klanten van ons gewend