088 990 98 03
ma t/m vr van 9.00-18.00 uur

Diabetes type 1 behandeling

De juiste diabetes type 1 behandeling

Voor de behandeling van diabetes moet eerst vastgesteld worden welke type diabetes je hebt. Bij diabetes type 1 maak je zelf geen of niet genoeg insuline aan. Daarom heb je een andere behandeling nodig dan bij diabetes type 2, waarbij je minder gevoelig bent geworden voor diabetes. Onbehandelde diabetes kan leiden tot problemen in de doorbloeding, aangetaste zenuwen en hart- en vaatziektes. Een goede behandeling is dus belangrijk en zorgt dat je geen hulpverlening op festivals nodig hebt. Wij vertellen je hoe een diabetes type 1 behandeling eruit ziet.

Diabetes type 1 behandeling

Bij suikerziekte type 1 maakt je alvleesklier zelf geen of te weinig insuline aan. Daarom moet je zelf insuline toedienen om de glucose van je voeding op te kunnen nemen in je lichaam. Je moet een paar keer per dag insuline spuiten. Dat doe je met een insulinepen met een hele dunne naald. Voordat je insuline inspuit, meet je eerst je bloedsuikergehalte. Dan weet je hoeveel insuline je lichaam nodig heeft. Om dit goed te berekenen heb je een boekje of een app. Tegenwoordig zijn er ook insulinepompjes voor de behandeling van diabetes type 1. Dit pompje draag je altijd bij je. Via een naaldje in je buik wordt constant een klein beetje insuline toegediend. Het pompje neemt als het ware de functie van je alvleesklier over. Als je iets eet, kan je met een druk op de knop extra insuline toedienen.

Kan diabetes type 1 genezen?

Diabetes type 1 kan helaas niet genezen worden, ook niet met de beste behandelingen Het is een chronische ziekte, waar je mee moet leren leven. Bij diabetes type 1 speelt erfelijkheid een belangrijke rol, maar als je ouders diabetes hebben, wil dat niet perse zeggen dat jij het ook krijgt. Bovendien wordt diabetes type 1 ergens door getriggerd, vaak een virusinfectie. Dat houdt is, dan je suikerziekte type 1 kan hebben zonder klachten en dat je pas na de infectie klachten krijgt. Pas bij klachten is behandeling nodig. Als hulpverlener bij evenementen moet je weten wat je moet doen als iemand met diabetes type 1 problemen krijgt. De Witte Kruis ambulance heeft insuline als dat nodig is, maar soms moet iemand juist iets met suiker eten als het bloedsuikergehalte te laag is.


Vacatures

verpleegkundige Evenementenzorg Bekijk de vacature en meld je snel aan!

direct offerte

Direct een offerte aanvragen? Wij reageren binnen 2 dagen!

Direct contact:

Direct contact?Ons team staat voor je klaar!
088-990 98 03
evenementenzorg@wittekruis.nl

Zij kozen voor Witte Kruis Evenementenzorg

Dit zijn klanten van ons gewend