088 990 98 03
ma t/m vr van 9.00-18.00 uur

Alles over 3-MMC

Alles over 3-MMC

3-MMC is een drug die sinds 2012 verkocht wordt. Nadat 4-MMC verboden werd, deed de drug 3-MMC zijn intrede op de markt. De drug is verboden sinds eind oktober 2021.

Wat is 3MMC?

3-MMC koop je meestal als een kristalachtig wit poeder. De drugs is ook bekend onder de namen Poes en 3m. Het is een NPS, oftewel een nieuwe psychoactieve stof. De amfetamine-achtige stof lijkt qua werking sterk op 4-MMC, dat bekend stond als miauw of mefedron.

Wat is het effect van 3MMC?

Het effect van 3-MMC wordt ervaren als een combinatie van cocaïne en MDMA. De drug werkt bewustzijnsveranderend en stimuleren. Gebruikers spreken van een energiek, euforisch en alert gevoel en een verhoogd zelfvertrouwen. Daarnaast voelen ze meer behoefte om contact te maken met anderen en praten ze meer dan normaal. Ook de zin in seks vergroot bij vele gebruikers.

Lichamelijk is er sprake van een verhoging van de lichaamstemperatuur, een stijging van de bloeddruk, een verhoogde spierspanning, droge mond, zweten, tandenknarsen en vergrote pupillen.

Risico’s en bijwerkingen van de drug

Over NPS’en is maar weinig bekend en dat is voor 3-MMC niet anders. Er is geen onderzoek gedaan naar de bijwerkingen en risico’s van 3-MMC. De gekende risico’s en bijwerkingen van de drug zijn gebaseerd op de ervaringen van gebruikers. Tijdens het gebruik ervaren gebruiken vaak paranoia, angst, verwarring, hoofdpijn en misselijkheid. Na het gebruik is er een sterke craving of drang om de drug opnieuw te gebruiken. De dagen na het nemen van de drug wordt er vaak melding gemaakt van een depressief of neerslachtig gevoel. Ook uitputting, oververhitting, uitdroging, spierspasmen en hartkloppingen zijn een gekende bijwerking voor gebruikers.


Vacatures

verpleegkundige Evenementenzorg Bekijk de vacature en meld je snel aan!

direct offerte

Direct een offerte aanvragen? Wij reageren binnen 2 dagen!

Direct contact:

Direct contact?Ons team staat voor je klaar!
088-990 98 03
evenementenzorg@wittekruis.nl

Zij kozen voor Witte Kruis Evenementenzorg

Dit zijn klanten van ons gewend