088 990 98 03
ma t/m vr van 9.00-18.00 uur

Code Rood voor de eventbranche

Dinsdag 25 augustus gaf de eventbranche Code Rood af. Om extra aandacht te krijgen voor de noodsituatie in de evenementenbranche organiseerde het EventPlatform een creatieve actie op het Malieveld in Den Haag. Witte Kruis Evenementenzorg was erbij voor de medische hulpverlening, maar ook om een signaal af te geven. Onze evenementenhulpverlener Marleen stond op het podium en deed haar verhaal.

Terwijl Marleen en een aantal anderen de groep op het Malieveld toespraken, werd er een grote ketting van mensen gevormd. De ketting van mensen op 1,5 m afstand, gekleed in het rood, vormde het woord ‘help’ en viel letterlijk om, als menselijke dominostenen. Met deze symbolische actie vraagt de eventbranche aandacht voor de noodsituatie.

Waar veel hulpverleners juist overwerkt raakte in het afgelopen half jaar, zag Marleen haar werkrooster snel leeglopen.

Zij deelde haar verhaal op het podium: “Geen feestende mensen met een biertje in hun hand, of sporters en bezoekers om voor te mogen zorgen, maar lege parken en verlaten festival terreinen. Geen pijlen die de weg naar de bar of de eerste hulppost wijzen, maar pijlen die ons vertellen waar we wel en niet mogen lopen.

Geen arm om iemand heen mogen slaan ter geruststelling, die wij juist nu zo hard nodig hebben. Geen evenementen betekent ook geen evenementen hulpverlening. Nu hebben wij zelf zorgen.. totdat wij weer mogen zorgen!”

 


Vacatures

verpleegkundige Evenementenzorg Bekijk de vacature en meld je snel aan!

direct offerte

Direct een offerte aanvragen? Wij reageren binnen 2 dagen!

Direct contact:

Direct contact?Ons team staat voor je klaar!
088-990 98 03
evenementenzorg@wittekruis.nl

Zij kozen voor Witte Kruis Evenementenzorg

Dit zijn klanten van ons gewend