088 990 98 03
ma t/m vr van 9.00-18.00 uur

Veiligheid op evenementen

Bij Witte Kruis staat evenementenveiligheid op één


Of het nu gaat om een sportwedstrijd of een concert – bij het organiseren van een evenement komt ontzettend veel kijken. Er moet een cateringbedrijf worden ingehuurd, er moeten tickets worden verkocht, het evenement moet worden gepromoot, er moet een veiligheidsplan worden opgesteld. Ook het inhuren van een medisch evenementen hulpverlener hoort hierbij. Evenementen hulpverlening is namelijk een essentieel onderdeel van de evenementenveiligheid. Ben je verantwoordelijk voor het organiseren van een evenement en wil je meer weten over evenementenveiligheid en hulpverlening bij evenementen? Lees dan snel verder.

Wat houdt evenementenveiligheid in?


Evenementenveiligheid betekent, zoals de naam al doet vermoeden, dat tijdens een evenement geen sprake is van onnodige veiligheidsrisico’s. Op deze manier kunnen je gasten veilig en onbezorgd van je evenement genieten. Evenementenveiligheid valt uiteen in de volgende elementen.

  • Allereerst moeten er voorzorgsmaatregelen worden genomen voor het geval er een algemeen veiligheidsrisico ontstaat. Hiervan is sprake wanneer de veiligheid van alle (of een groot deel van de) bezoekers in het geding is. Dit is bijvoorbeeld het geval als er brand uitbreekt of als blijkt dat een van de festivalbezoekers een wapen bij zich heeft. Om dit soort situaties veilig te laten verlopen, is het nuttig om een calamiteitenplan op te stellen. Een veiligheidsconsulent kan je hierbij helpen.
  • Ten tweede moeten er voorzorgsmaatregelen worden genomen voor het geval dat een of meerdere bezoekers onwel worden of gewond raken. Dit kan het gevolg zijn van een algemeen veiligheidsrisico, maar ook van het specifieke gedrag of de gezondheid van de betreffende bezoeker. Om deze bezoekers de juiste acute zorg te kunnen bieden, is het raadzaam (en meestal zelfs verplicht) om medische hulpverlening in te huren voor je evenement, sportwedstrijd of festival. Dit is het vakgebied waarin Witte Kruis Evenementenzorggespecialiseerd is: wij hebben ruim 35 jaar ervaring in de acute zorgverlening.

Witte Kruis: evenementenzorg op maat


Witte Kruis Evenementenzorg is al ruim 35 jaar actief in de zorg en levert het hele jaar door hulpverlening bij evenementen in alle soorten en maten – van technofestivals tot races op Circuit Zandvoort. Wij bieden evenementenzorg op verschillende zorgniveaus – van EHBO tot geavanceerde ambulancezorg. Op deze manier kunnen wij voor elk type evenement passende hulpverlening bieden. Ons team bestaat uit maar liefst 850 zorgprofessionals, die zich elkedag inzetten om evenementen zo veilig mogelijk te laten verlopen. Witte Kruis werkt enkel met gekwalificeerde professionals: ons team bestaat uit artsen in actieve dienst, ambulancemedewerkers en gecertificeerde EHBO hulpverleners.

Kies voor evenementenveiligheid, kies voor Witte Kruis Evenementenzorg


Ben je verantwoordelijk voor het organiseren van een evenement, maar weet je nog niet hoe je de evenementenveiligheid het best kunt garanderen? De experts van Witte Kruis Evenementenzorg voorzien je graag van advies op het gebied van veiligheid en evenementenzorg bij evenementen, sportwedstrijden en festivals. Ook kun je bij ons de benodigde medische hulpverleners inhuren. Heb je een vraag over onze diensten, onze tarieven, of over evenementen veiligheid in het algemeen? Je kunt ons team bereiken via 088 339 47 57 of via evenementenzorg@wittekruis.nl.

EHBO-ers inhuren voor een sportwedstrijd evenement of festival? Neem contact op met Witte Kruis Evenementenzorg.

Vragen?

Meer weten over onze diensten? Wij nemen graag contact met je op!
CAPTCHA afbeelding

Dit helpt spam te voorkomen, bedankt!

Vacatures

verpleegkundige Evenementenzorg Bekijk de vacature en meld je snel aan!

direct offerte

Direct een offerte aanvragen? Wij reageren binnen 2 dagen!

Direct contact:

Direct contact?Ons team staat voor je klaar!
088-990 98 03
evenementenzorg@wittekruis.nl

Zij kozen voor Witte Kruis Evenementenzorg

Dit zijn klanten van ons gewend