088 990 98 03
ma t/m vr van 9.00-18.00 uur

Blog: Lachen geblazen? (door: Jan-Pieter Slijkhuis)

Is de groeiende weerstand over het gebruik ook niet erg ‘opgeblazen’? Daar wil ik zeker niet te luchtig over doen. Ik pleit voor een verbod op lachgas door het weer onder te brengen in de geneesmiddelenwet. Waarom? Het is gewoon veel gevaarlijker voor de gezondheid dan algemeen wordt aangenomen. De gevolgen van lachgasgebruik worden eigenlijk nu pas beter zichtbaar. Bijvoorbeeld in het verkeer van- en naar festivals. Zo gebeurden er de afgelopen maanden meerdere verkeersongelukken waarbij lachgas een rol speelde.

Als je lachgas gebruikt, krijg je even een zuurstoftekort in je hersenen. Hierdoor ontstaat hoofpijn en een verminderd concentratievermogen. Ook ‘out‘ gaan (achter het stuur) kan een gevolg zijn. Ook ontstaat een tekort aan vitamine B12. Bij lang en veelvuldig gebruik heeft dat gevolgen. Er ontstaat zenuwuitval wat weer kan zorgen voor tintelingen in voeten en benen. Dat kan nog verder gaan waardoor er verlammingen ontstaan. Er zijn een paar gevallen bekend waarbij jongeren blijvend verlamd zijn geraakt door het gebruik van lachgas. Dit komt vaak doordat gebruikers veel lachgas nodig hebben om de roes goed te voelen. Het meer gebruiken dan goed voor je is blijkt bij deze partydrug in combinatie met jonge wat naïeve gebruikers een zeer risicovolle combinatie.

Er valt rondom het onderwerp lachgasgebruik dus eigenlijk niet veel te lachen, hoog tijd om via goede wetgeving de lucht uit dit onderwerp te laten lopen…

Meer informatie over de gevolgen van lachgas?
Zie: https://www.jellinek.nl/informatie-over-alcohol-drugs/lachgas/basisinfo-over-lachgas/

J.P. Slijkhuis
Coördinator Witte Kruis Evenementenzorg

Opmerkingen of een reactie?
Mail mij gerust: evenementenzorg@wittekruis.nl

 


Vacatures

verpleegkundige Evenementenzorg Bekijk de vacature en meld je snel aan!

direct offerte

Direct een offerte aanvragen? Wij reageren binnen 2 dagen!

Direct contact:

Direct contact?Ons team staat voor je klaar!
088-990 98 03
evenementenzorg@wittekruis.nl

Zij kozen voor Witte Kruis Evenementenzorg

Dit zijn klanten van ons gewend