088 990 98 03
ma t/m vr van 9.00-18.00 uur

EHBO-er op evenementen en festivals

Binnen de evenementenzorg zijn er twee soorten EHBO-ers te onderscheiden: De basis EHBO-er en de EHBO-er met een specialisatie in evenementenzorg
De basis EHBO-er is geschikt om zelfstandig te werken op evenementen en festivals met een laag ingeschat risico. Een EHBO-er met een specialisatie in evenementenzorg kan ook werken op evenementen, festivals of bij sportwedstrijden met een middel tot hoog risicoprofiel. Deze risicoprofielen staan omschreven in de LHGAP, de Landelijke Handreiking Geneeskundige Advisering Publieksevenementen van de GHOR. Bij evenementen, festivals of sportwedstrijden met een hoger risico zijn de basis- en evenement EHBO-ers ondersteunend aan de hogere zorgfuncties (profielen) in het medisch team op het festivalterrein. Evenement EHBO-ers zijn extra geschoold in het samenwerken binnen de reguliere zorgketen, methodisch handelen volgens de ABCDE-methode, kennis over alcohol en drugs, en communicatie binnen het medisch team van evenementenzorg tijdens een evenement of festival. Alle EHBO-ers van Witte Kruis Evenementenzorg beschikken over een geldig EHBO-diploma c.q. certificaat veelal aangevuld met de extra vaardigheden die horen bij het profiel van evenementen hulpverlener.

Vaak heeft de basis- en evenement EHBO-er extra training gevolg op het gebied van sportblessures, het verlenen van  EHBO aan kinderen, hoe om te gaan met blessures door wandeltochten, of andere voor het evenement of festival belangrijke skills. De basis EHBO-er beschikt al over veel kennis en competenties en kan op een evenement, festival of tijdens een sportwedstrijd (zoals een marathon) onder andere eerste hulp verlenen bij reanimatie, (brand)wonden, bloedverlies, verlies van bewustzijn (flauwte of flauwvallen), ademhalingsproblemen, hartklachten, hitteberoertes (heatstrokes), bevriezing, jeuk of pijn. Een compleet overzicht van alle competenties waarover een basis EHBO-er dient te beschikken is terug te lezen in de Veldnorm Evenementenzorg.


Vacatures

verpleegkundige Evenementenzorg Bekijk de vacature en meld je snel aan!

direct offerte

Direct een offerte aanvragen? Wij reageren binnen 2 dagen!

Direct contact:

Direct contact?Ons team staat voor je klaar!
088-990 98 03
evenementenzorg@wittekruis.nl

Zij kozen voor Witte Kruis Evenementenzorg

Dit zijn klanten van ons gewend