088 990 98 03
ma t/m vr van 9.00-18.00 uur

Zonnesteek

Een zonnesteek bij een evenement- of festivalbezoeker is een gevolg van langdurige blootstelling aan de zon op een festivalterrein en daarmee oververhitting van het lichaam. Een zonnesteek leidt vaak to verwarring en ontregeling van het lichaam. Andere symptomen zijn onder meer een rode huid, hoofdpijn en duizeligheid. Er is over het algemeen een gebrek aan zweten bij een klassieke zonnesteek. Een zonnesteek kan een voorstadium zijn van een hitteberoerte of heatstroke.

Een zonnesteek ontstaat door hoge buitentemperaturen of fysieke inspanning. Risicofactoren zijn onder meer hittegolven, hoge luchtvochtigheid, bepaalde medicijnen zoals bètablokkers of alcohol, hartaandoeningen en huidaandoeningen.

Preventieve maatregelen zijn onder meer het drinken van voldoende water en het vermijden van overmatige hitte. De behandeling vindt plaats door snelle fysieke afkoeling van het lichaam en ondersteunende zorg.  Aanbevolen methoden zijn onder meer de zorgvrager met water besproeien en een ventilator gebruiken, de zorgvrager in ijswater plaatsen of koude intraveneuze vloeistoffen toedienen.


Vacatures

verpleegkundige Evenementenzorg Bekijk de vacature en meld je snel aan!

direct offerte

Direct een offerte aanvragen? Wij reageren binnen 2 dagen!

Direct contact:

Direct contact?Ons team staat voor je klaar!
088-990 98 03
evenementenzorg@wittekruis.nl

Zij kozen voor Witte Kruis Evenementenzorg

Dit zijn klanten van ons gewend