088 990 98 03
ma t/m vr van 9.00-18.00 uur

Paddo’s

Paddo’s zijn paddenstoelen die op bepaalde schimmels groeien. Deze maken werkzame stoffen aan die een hallucinerend effect kunnen hebben en bij mensen een trip kan opwekken. Over het algemeen worden Paddo’s gegeten. In truffels kunnen dezelfde werkzame stoffen zitten. Paddo’s worden onder andere ook gebruikt op verschillende evenementen en festivals.

Het effect van paddo’s kan zowel fysiek als cognitief aanwezig zijn. Je kunt de werkelijkheid anders gaan beleven dan hoe het daadwerkelijk is. Daarmee kunnen beelden, geluiden, gevoelens maar ook gedachten anders worden ervaren. Lichamelijk gezien kan het effecten hebben zoals het ontspannen van de spieren en het vergroten van de pupillen. Er zitten ook negatieve effecten vast aan het gebruik van paddo’s. Er kunnen effecten verschijnen als hoofdpijn en misselijkheid, maar na het gebruik van paddo’s/truffels kan iemand ook klachten krijgen zoals geheugenverlies en concentratieproblemen.

Risico
Er kan veel verschil zitten in de sterke werkzaamheid van de verschillende paddo’s en truffels, waardoor doseren erg lastig is. Je kunt ook nare ervaringen beleven tijdens een ’trip’, dit wordt ook wel een ‘bad trip’ genoemd. Dit kan zorgen voor angst, verwarring, wantrouwen en het niet meer onder controle hebben van verschillende gedachten en acties.


Vacatures

verpleegkundige Evenementenzorg Bekijk de vacature en meld je snel aan!

direct offerte

Direct een offerte aanvragen? Wij reageren binnen 2 dagen!

Direct contact:

Direct contact?Ons team staat voor je klaar!
088-990 98 03
evenementenzorg@wittekruis.nl

Zij kozen voor Witte Kruis Evenementenzorg

Dit zijn klanten van ons gewend