088 990 98 03
ma t/m vr van 9.00-18.00 uur

Hydrofiele zwachtel

Een elastische hydrofiel zwachtel

Er zijn veel verschillende soorten zwachtels, die elk hun eigen functie hebben. Stevige zwachtels worden gebruik om oedeem te verbinden om het lichaam te stimuleren het vocht af te drijven. Andere zwachtels zijn ontworpen om ondersteuning te geven aan spieren en gewrichten. Tot slot zijn er zwachtels, waarmee je een wond kunt verbinden zoals een elastische hydrofiel zwachtel. Deze is rekbaar en makkelijk aan te leggen en wordt daarom veel gebruikt door het Witte kruis voor hulpverlening op festivals en de eerste hulp op evenementen.

Wat is een elastische hydrofiel zwachtel?

Een elastische hydrofiel zwachtel is een zwachtel die goed vocht op kan nemen en elastisch is. Doordat het zo goed kan rekken, is het erg geschikt om te gebruiken om gewrichten te verbinden. Het verband kan namelijk mee rekken bij beweging van je vingers, enkel of knieën. Als je een elastisch hydrofiel zwachtel koopt, zit deze meestal op een rol met een lengte van vier meter. Het ziet eruit als een gewoon rolletje verband. Elastische hydrofiel zwachtel is gemaakt van een combinatie van viscose en polyamide. Het is niet steriel, dus als je als evenementen hulpverlener een open wond wil verbinden, gebruik je eerst een steriel gaasje en wikkel je daar de elastische hydrofiele zwachtel overheen. Je kan uit verschillende breedtes kiezen, van vier tot acht centimeter.

Waarvoor gebruik je een hydrofiele zwachtel?

Een hydrofiele zwachtel wordt vooral gebruikt als verband op beweeglijke delen van het lichaam. Denk bijvoorbeeld aan handen, voeten, elle bogen, knieën, armen en benen. Je kan een hydrofiel zwachtel gebruiken om een gewricht wat ondersteuning te geven na een verstuiking. Zo kan je toch blijven bewegen, maar maak je het letsel niet erger. Daarnaast is het geschikt om een wond te verbinden op deze plekken. Daarvoor plaats je eerst een steriel gaasje of watten op de wond. Vervolgens zwachtel je het in met hydrofiele zwachtels. Het einde van de hydrofiele zwachtel maak je vast met een verbandklem of kleefpleister. Kies een passend formaat voor het gedeelte dat je wil verbinden. Voor het verbinden van een wond aan de vingers gebruik je een elastische hydrofiel zwachtel van vier centimeter breed, terwijl je voor het verbinden van een knie op enkel beter een hydrofiele zwachtel van zes of acht centimeter breed kunt gebruiken.


Vacatures

verpleegkundige Evenementenzorg Bekijk de vacature en meld je snel aan!

direct offerte

Direct een offerte aanvragen? Wij reageren binnen 2 dagen!

Direct contact:

Direct contact?Ons team staat voor je klaar!
088-990 98 03
evenementenzorg@wittekruis.nl

Zij kozen voor Witte Kruis Evenementenzorg

Dit zijn klanten van ons gewend